Első helyezés a vásárhelyi kiállítás Termékdíj Pályázatán

2022.04.13.

Cégünk első alkalommal adott be pályázatot az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Magyar Termékdíj Pályázatára, ahol az Állattenyésztési kategóriában első helyet ért el.

A zsűri értékelése:

„A BrightLife LED technológia saját szabadalmaztatott fejlesztés, amely valamennyi haszonállat tartásban alkalmazható. Kutatási eredményekkel, egyelőre broilerekkel kapcsolatban rendelkeznek. A Brightlife Led technológia azt használja ki, hogy a madarak szeme az embernél kifinomultabb és a hagyományos izzós világítást villogónak érzékelik a ledest viszont nem. Erre több vizsgálatot végeztek TDK, diploma és doktori munkák keretei között. A BrightLife megvilágítással nevelt csirkék 2%-kal jobb súlygyarapodást értek el és a húsuk porhanyósabb lett.

A saját gyártású és fejlesztésű technológia élettani előnyei mellett energiatakarékos (akár 50-60%-os költségmegtakarítás) és több állatfajnál (baromfi, sertés, szarvasmarha) és tartási rendszerben alkalmazható adott telepre szabott megoldásokkal.”

A kiemelkedő eredmény azt bizonyítja, hogy jó úton haladunk, termékünkkel sokkal hatékonyabb termelési eredmények érhetőek el az állattenyésztés, de nemsokára a növénytermesztés területén is.